Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΝ: Η δήθεν αντιπαράθεση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ δεν συγκαλύπτει την ταύτιση τους για την εξαφάνιση αγροτοκτηνοτρόφων

17 Μαρτίου 2012

Ο δικομματικός καυγάς για τον αγροτικό τομέα δεν ξεγελάει τους αγροτοκτηνοτρόφους, επισημαίνει το τμήμα Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΝ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τον “πόλεμο” ανακοινώσεων Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ με επίκεντρο την περικοπή της εξισωτικής αποζημίωσης που λαμβάνουν οι κτηνοτρόφοι, κατά 60 εκατ. ευρώ.

Όπως τονίζει, η δήθεν αντιπαράθεση δεν μπορεί να συγκαλύψει την απόλυτη ταύτιση των κομμάτων της μνημονιακής συγκυβέρνησης στην εφαρμογή αντιαγροτικής πολιτικής με στόχο την οριστική εξαφάνιση των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Κάνει λόγο για “σούπα εθνικής συνεννόησης” για τη νέα ΚΑΠ που μεθοδεύεται από τους μνημονιακούς συνεταίρους, η οποία ωμά και απερίφραστα βάζει ως βασικό όρο για να δίνονται στους αγρότες οι κάθε είδους ενισχύσεις, να εφαρμόζεται απαρέγκλιτα το πρόγραμμα εξόντωσης όλης της κοινωνίας.

Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ σε αγαστή συνεργασία, διαλύουν τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, ψηφίζουν μαζί τα Μνημόνια και όλους τους νόμους που καταδικάζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου αναφέρεται και προστίθεται ότι αυτό προσπαθούν να κρύψουν με προσχηματικούς διαξιφισμούς, προεκλογικές ρουσφετολογικές κι ανέξοδες υποσχέσεις.   

Στο πλαίσιο αυτό απευθύνει κάλεσμα στους κτηνοτρόφους της χώρας να μην πιστέψουν ούτε λέξη από τις προεκλογικές τους πομφόλυγες και την ώρα της κάλπης, να τους γυρίσουν επιδεικτικά την πλάτη και να συνταχθούν με τον νέο συνασπισμό εξουσίας που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα ως μοχλό ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση, για την ανατροπή της σημερινής αδιέξοδης κατάστασης, που το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. έχουν δημιουργήσει.

17/3/12 avgi.gr

No comments yet

Σχολιάστε